Jdi na obsah Jdi na menu
 


Faris

Faris je mladý hudebník ze smíšené rodiny Itala a Tuarežky původem z Tassili des Ajjers (jih Alžírska).  Vyrostl v Itálii a nyní se vrací ke svým saharským kořenům. Na kytaru se začal učit hrát podle vzoru Tinariwen a stylem se připojuje k "tuarežskému blues". V textech jeho písní se odrážejí zvláštní pocity člověka, který až v dospělém věku objevuje kulturu svého národa. Mluví o neblahém vlivu moderního světa na lidské vztahy, o spojení dvou rozdílných kultur, oslavuje hodnoty pouštního světa.

Velmi brzy navázal spolupráci s tuarežskými hudebníky (Terakaft, Tartit, Tinariwen), účastnil se festivalu Imzad v Tamanrassetu a hrál se skupinou Tinariwen na slavném Festivalu v poušti v Timbuktu. Jeho skladby se objevily na albech "Ishumar 2" et "Songs for desert refugees".

V roce 2011 mu vychází digitální EP "Imeslan N Essouf", na němž se podílela skupina Terakaft (skladby Derhan Alkher a Semghar). Autorem skladby 'Tamiditine Kitoqam' je Ousmane Ag Mossa ze skupiny Tamikrest.

Diskografie:

Imeslan N Essouf (Reaktion - 2011)
01 Temidiwa - 02 Derhan Alkher (featuring Terakaft) - 03 Tamiditine Kitoqam - 04 Semghar (featuring Terakaft) - 05 Imeslan N Essouf

 

Internet :

http://www.myspace.com/faris-music

http://www.facebook.com/farismusic
 

 
FARIS & TERAKAFT - Derhan Alkher

 

Faris & Terakaft - Taswoult (2011)

 

Faris & Terakaft - Awadagh azamane (2011)